Geri

Fırınlanmış Bal Kabağı Dolması ve Akçaağaç Pancarı

Yılbaşında vejetaryen yemeklere ne dersiniz? Organik yemek üreticisi La Guinguette d’Angele'nin kurucusu Angele Ferreux Maeght vejetaryen seçimlerle sizi farklı tariflerle buluşturuyor.

Bal Kabağı Dolması

sowimage @laguinguettedangele

Malzemeler (4 kişilik):
- 2 adet bal kabağı 
- 250g önceden pişirilmiş kestane
- 250g mantar
- 3 adet soğan
- Maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı bal
- 4 çorba kaşığı balzamik sirke
- Tuz ve karabiber
- Zeytinyağı

1/ Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın. Bal kabağını ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Sonra kabakları bir tencereye koyun. Zeytinyağını kabaklarla harmanladıktan sonra tuzu ve baharatları da ekleyin. Yaklaşık 45 dakika pişirin.

2/ Soğanları ince dilimler halinde doğrayın. Biraz zeytinyağı, bal ve balzamik sirke ile soğanlar yumuşayıncaya  kadar pişirin.

3/Sarımsakları rendeleyin. Kestaneleri ezin ve mantarları doğrayın. Kızartma tavasına biraz zeytinyağı dökün. Sarımsaklar hafif kahverengi olana kadar pişirmeye devam edin. Ardından mantarları ekleyin. Son olarak ezilmiş kestaneleri ve kıyılmış maydanozları da tavaya ekleyin.

4/Bal kabakları yumuşağında fırından çıkartın. Hazırlamış olduğunuz  tüm iç harcı ikiye böldüğünüz bal kabaklarının  içerisine yerleştirin. Sonra fırın ipiyle birbirine sarın. Tekrar fırınladıktan sonra servise hazır olacaktır.

Bu yemek tarifinin besin değeri;

-Bal kabağı mineraller açısından zengin bir besindir. Özellikle demir ve magnezyum elementlerini içermesiyle bilinmektedir.

-Dahası, kış güneşinden cildinizi korumanıza yardımcı olan beta karoten açısından zengindir!

 

 

Akçaağaç Şurubu ile Kavrulmuş Pancar

sowimage @laguinguettedangele

Malzemeler(4 kişilik)
- Pancar
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı Akçaağaç Şurubu
- Tuz ve karabiber

1/ Fırınınızı 160 derece olacak şekilde önceden ısıtın. Pancarları yıkadıktan sonra bir bıçak yardımıyla temizleyin. Yarısını kesin. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Ardından zeytinyağı, akçaağaç şurubu, tuz ve karabiber ile pancarları harmanlayın. Ardından tepsinin üzerini alüminyum ile kaplayın bu sayede pancarlar yanmayacaktır.

2/ Pancarları 20-25 dakika boyunca yumuşayana kadar pişirin.

 

Hazırlanan yemeğin besinsel zenginliği:

 

Pancar zengin vitamin içeriği ve antioksidant özelliği ile değerli bir besindir.

 

Yemek pişirmek için ilhama mı ihtiyacınız var? La Guinguette d’Angele nin instagram hesabını takip edin! @laguinguettedangele.

Yılbaşı sofralarınız için hazırlayacağınız yemek tariflerini ve fotograflarını bizimle paylaşmayı unutmayın!

Share