Geri

Leziz bir ana yemek

Armut ve Kırmızı Soğanla Karamelize Ördek

sowimage

Malzemeler: 

  • 2 adet ördek filetosu
  • 2 armut
  • 4 büyük kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Biraz bal
  • Bir dal taze kekik
  • 20 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke

1/Soğanları kesin ve sarımsağı ezin. Bir tavada hafif ateşte sarımsak ve kekikleri tereyağında çevirin.
Soğanları, tuzu, biberi ekleyin ve kendiliğinden pişmeye bırakın.

2/ Armutları yıkayıp soyun. Yarım santimetre kalınlığında uzunlamasına doğrayın.

3/ Soğanlar piştikten sonra ocaktan alın ve armut çubuklarını ekleyip karıştırın.

4/ Ördek filetolarının deri tarafı tavaya gelecek şekilde yerleştirip pişirin. Tavadan alıp filetolara bal sürün ve karamelize olmasını bekleyin. Ördekleri çevirip üstünü bir kapakla kapatın, yaklaşık 6 dakika boyunca ateşten uzakta dinlenmeye bırakın. 

5/  Ördek filetolarını pişirdiğiniz tavanın fazla yağını alın. Ördek filetolarının piştiği suya kırmızı soğanları, armutları, sirkeyi ekleyin. Bu karışıma ördekleri ekleyerek kısa bir süre daha pişirin.

6/ Bir tabağa az miktarda soğan ve armutla birlikte ördek filetolarını servis edin.

 

Şef'in tavsiyesi: Ördek filetolarını tereyağlı ıspanak eşliğinde servis etmeniz lezzetini artıracaktır.

Siz de yeni yıla özel tariflerinizi paylaşın!

Share

Daha fazla güzellik yazıları !