Geri

Saç ürünlerimizin yeni bitkisel içeriği: AGAV!

Anavatanı Meksika olan Agav, saçlarınıza nasıl uzman bakım yapar?

sowimage

Meksika’ya özgü olan ve 2 metrelik bir alana yayılabilen Mavi Agav, ismini yapraklarının rengine borçludur. Bu bitki, hem kozmetik hem de gıda sektöründe kullanılmaktadır. Yves Rocher olarak biz, Agavı özellikle saç ürünlerimizde bitkisel aktif olarak kullanıyoruz.

Bu bitki hakkında daha fazla bilgi almaya ne dersiniz? İşte size Agavın hasat edilişinden evlerinize gelene kadar ki süreci ve tüm bilinmeyenleri…

Mavi Agav 

Mavi Agav fruktanlarını ana vatanı olan Meksikadan elde ediyoruz.Kurak ve yarı kurak iklimlere ayak uyduran Agav, bitkisinin içinde fruktan denilen bir şeker türünü saklayarak enerji biriktirir.

Bitkinin dikimi ve hasatı arasındaki zaman, çiftçilerin bu bitki ile ilgilendikleri süre 8 ile 12 yıl arasında değişebilir. Bu süre zarfında ‘bitkinin kalbi’ fruktanlarla dolar ve bu da gelişmesini, büyümesini ve zorlu hava koşullarına dayanmasını sağlar.

Fruktan miktarı en üst seviyede olunca,yapraklar çıkarılır ve “piña” adı verilen (ispanyolcada ananas anlamına gelen ve meyveye benzerliği nedeniyle söylenen) merkez bölümü alınır.

sowimage

Kozmetikte ne gibi yararları var?

Bitkisel Kozmetik uzmanlarımız, bitki için güçlü bir enerji kaynağı olan, fruktan bakımından zengin Agavın, gizli sırrını keşfettiler.Daha önce hiç bir kozmetik ürününde bitkisel aktif olarak kullanılmayan bu mucize bitkiyi formüllerimize eklediler. Doğru saç bakımı saç derisiyle başlar ilkesiyle geliştirilen saç ürünlerinin bitkisel içeriği olan Agav, saç derisindeki kan dolaşımını 2 kat arttırarak*, saç köklerinin daha iyi beslenmesini ve daha güçlü ve sağlıklı saç tellerinin oluşmasına yardımcı olur. Güzel haber:Agav artık tüm saç ürünlerimizde!

 *  In Vitro Test Sonucu

sowimage

Biliyor muydunuz?

Agav, Meksika’nın yerel içecek yapımında yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. 12 yıllık gelişimi sonucunda sulu yaprakları, bitkisi ve ortadaki ‘bitkinin kalbi’ ayrı ayrı hasat edilerek, suyu çıkarılır ve fermente edilerek içecek haline dönüştürülür. Mavi Agav ayrıca Agav şurubu yapımında da kullanılır. Bitkiden elde edilen öz, uzun bir işlem sonrası nektar haline getirilir. Fruktoz bakımından zengin olan bu öz, rafine şeker yerine gıda maddesi olarak kullanılır.

sowimage

Agav hakkında öğrendiğiniz bilgilerden sonra hangi saç bakım ürünlerimizi tercih edersiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Share