Geri
Aralık 2017

Yemek tarifi: Parti tatlısı

Kremalı armutlu dilim

sowimage

Malzemeler:

  • 250 g süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 yumurta
  • 150 g  şeker
  • 6 g jelatin
  • 190 gr tereyağı
  • 1 dal vanilya (yoksa 1 paket vanilya)
  • 2 armut
  • 30 g az tuzlu tereyağı
  • 40 gr beyaz şeker

    Pişmemiş bisküvi için:
  • 300 g Pötibör Bisküvi
  • 100 gr az tuzlu tereyağı

1/ Sütü ısıtın, süte vanilya tohumlarını ekleyip  iyice dağıtın.

2/  Jelatini soğuk suda bekletin.

3/ Bisküvi Yapımı: 100 gr az tuzlu tereyağını eritin, 300 g pötibör bisküviyle karıştırın.
Bir kalıba 4 mm kalınlığında sıkıca yerleştirip buzdolabında soğumaya bırakın.

4/ Armutları soyup içelerini boşaltın, küçük küpler halinde kesin.
30 gram az tuzlu terayağını ve 40 gr beyaz şekeri ekleyin.

5/ Bir kapta yumurta sarısı ve yumurtaları birleştirin. 150 gr şeker ekleyip beyazlayana kadar çırpın.

6/ Önce sütü, ardından jelatini yumurta ve şeker karışımına ekleyin.
Düşük ısıda karıştırarak pişirin. Tencerenin dibinde spatulayla sekiz çizerseniz, tencerenin dibinin tutmasını engellemiş olursunuz.

Krema kalınlaştığında tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

7/ 190 g tereyağı ile kremayı karıştırın.

8/ Silikon kaplara önce armutları, ardından kremayı koyun. Buzdolabında soğumaya bırakın.

9/ En altta bisküvi, üstünde krema ve en üstünde armut olacak şekilde servis edin.

Siz de yeni yıla özel tariflerinizi paylaşın!

Share

Daha fazla güzellik yazıları !