ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Geri

La Gacilly’e Bahar Geldi

İlkbaharın gelişiyle La Gacilly’deki tarım sahalarımızda neler oluyor? İkonik bitkilerimizi nasıl yetiştirdiğimiz hakkında daha fazla bilgi edinmeniz için sizi Bretanya'ya götürüyoruz...

Saygı ve tutku ile büyüyen tarım alanları

İlkbahar geldi ve La Gacilly canlanıyor! Bitkisel içeriklerimizin üretimi ve tüm sezonun planlamasının yapıldığı en önemli döneme geldik. Sizler için en etkili bitkisel içeriklerin üretilmesi için tüm şartların mükemmel olması için çalışıyoruz.

Ayrıntılara girmeden önce kısa bir hatırlatma: Fransa’nın Bretonya bölgesindeki La Gacilly’de 60 hektardan oluşan bir tarım sahasına sahibiz! Burada, formüllerimizin %30’undan fazlasında kullanılan, 8 ikonik bitkiyi, agroekolojik tarım yaparak, ekosisteme saygılı şekilde yetiştiriyoruz. 

Bu anlayış ile doğru mevsiminde şu bitkileri yetiştiriyoruz: Cildi yatıştırmaya ve yumuşatmaya yardımcı, hassas ciltlere özel ürünlerde kullanılan Papatya, genellikle el bakımında kullanılan Arnika, parlaklık veren saç serisinde kullanılan Sefa Çiçeği, makyajın nazikçe temizlenmesini sağlayan Mavi Kantaron, Ebegümeci, nemlendirici özelliği ile Edulis ve kırışık ve yaşlanma karşıtı etkisiyle bilinen Yaşam Bitkisi.

Ancak yukarıda saydığımız bu bitkiler dışında tarlalarımızda bu zamanlarda farklı bitki çeşitleri de bulunuyor. Çevreye duyarlı tarım anlayışımız doğrultusunda toprağı verimli kullanmak ve zenginleştirmek için, arı otu, hardal otu, karabuğday ve fiğ gibi bitkileri hem biyoçeşitliliği korumak hem de bitkilerimizi korumak için yetiştiriyoruz.

Nisan Ayı: Tohumlama ve ekme

Hızlı bir tarım dersi: Bazı bitkiler tohumlanırken diğerleri ekilir. Arasındaki fark nedir?

Tohumlama, filizlenene kadar bitkiyi toprakta tutma, doğrudan tarlaya tohum ekmeyi gerektirir.

Ekme de ise; bazı bitkilerin tohumları saksılara ekilir ve fidanlıklarda yetiştirilir. Güçlü olarak çıkan filizler alınarak sonrasında olgunlaşmaları için toprağa aktarılır .

Yves Rocher’ye özgü çoğu bitkimiz Nisan ayında tohumlanır veya ekilir. Sadece papatya mart ayının başında ekilir.

Edulis bitkisinin çoğalması için kesimi, yaşam bitkisinin ekimi ve sera yetiştiriciliği (ısıtmasız) de yine mart ayında gerçekleşir.

 

Hasat, mayıs ayında başlar

Her bitki kendi alanında büyüdükten sonra, hasat mayıstan ağustosa kadar gerçekleşir.

Mayıs başında çiçek açan papatya mayıs ortasında hasat edilirken, mavi Kantaron ve sefa çiçeğinin hasatı ise; haziran ayının başında yapılır.

Peki ya bitkilerin kurutulması?

Bitkilerin kurutulmasına hasat edildikten hemen sonra başlanır. Taze hasat edilen bitkilerin nem oranı %60 ile %80 arasında olup, sıcak hava depolarında, bitkiye zarar vermeden yaklaşık 20 saat boyunca kurutma işlemi uygulanır.

Kurutma işlemi sona erdikten sonra, bitkilere aktif bileşenler eklenerek ürünlerimiz elde edilir.

La Gacilly'e dair sizin merak ettikleriniz neler? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Share

Ürün favorilerinize eklendi.Tüm Favorilerim