Yves Rocher
NATUREL KOZMETİK TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
MEMNUNİYET ANKETİ AYDINLATMA METNİ


İşbu Aydınlatma Metni’nde, kişisel verilerinizin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuata uygun olarak, veri sorumlusu olan ve “Esentepe Mah. Büyükdere Cad. Bahar Sok.N.13/9 River Plz. K.8 Şişli, İstanbul” adresinde yer alan Naturel Kozmetik Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket”) nezdinde işlenmesine ilişkin esaslar aşağıda belirtilmiştir.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı
Kişisel verileriniz, Kanun tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde; sosyal medya, Whatsapp, Şikayetvar.com, e-posta, çağrı merkezi ve benzeri kanallarla iletmiş olduğunuz şikayetlerinize veya bildirimlerinize ilişkin sürecin yürütülmesi ve akabinde memnuniyetinizin değerlendirilmesi, mağazalardan veya online mecralardan alışveriş müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin (örneğin memnuniyet anketlerinin doldurulması) yürütülmesi, anket sonucunda Şirket’e düşük puan verilmesi halinde iletişime geçilerek memnun olmayan müşterilerin sorunlarının giderilmesi, Whatsapp kanalıyla sorunlarını veya şikayetlerini dile getiren müşterilerinin yine aynı kanal vasıtasıyla sorunların giderilmesi ve şikayetlerinin yanıtlanması, satış sonrası destek süreçlerinin yürütülmesi, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, iş süreçlerinin iyileştirilmesi amacıyla işlenmektedir.

2.İşlenen Kişisel Verilerin Aktarıldığı Yerler ve Aktarım Amacı
Kişisel verileriniz, Kanun’a uygun olarak talep edilmesi halinde resmi kurum ve kuruluşlara ve amaçla bağlantılı olarak iş ortaklarımıza veya tedarikçilerimize (örneğin; müşteri memnuniyet denetimi sağlayan veya çağrı merkezi hizmeti sağlayan şirketlere) aktarılabilmektedir. Kişisel verilerin işlenme amacı ile verilerin aktarım amacı paralellik göstermektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi
Kişisel verileriniz sosyal medya, Şikayetvar.com, e-posta, çağrı merkezi ve benzeri kanallarla veya doldurulmakta olduğunuz elektronik formlar veya tarafınıza yöneltilen soruların sözlü olarak cevaplandırılması veya Whatsapp aracılığıyla tarafımıza ilettiğiniz bilgiler vasıtasıyla kısmen otomatik olan veya tamamen otomatik olmayan yöntemlerle toplanmaktadır. Kanun’un m. 5/2 (f) hükmü uyarınca temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusu olarak meşru menfaatimiz için zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılmak suretiyle işlenmektedir.

4. Veri Sorumlusuna Başvuru Yolları ve Haklarınız
Kanun’un 11. maddesi uyarınca, Şirketimize başvurarak, kişisel verilerinizin; a) işlenip işlenmediğini öğrenme, b) işlenmişse bilgi talep etme, c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, d) yurt içinde / yurt dışında transfer edildiği tarafları öğrenme, e) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme, f) Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme, g) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme, h) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, i) Kanun’a aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe göre tarafımıza iletebilirsiniz.

Bilgi ve başvuru taleplerinizi internet sitemizde yer alan Başvuru Formu’nu doldurarak “Esentepe Mah. Büyükdere Cad. Bahar Sok. No:13/19 River Plaza K:8 Şişli İstanbul” adresine gönderebilir ve bizlere yönlendirebilirsiniz.

Verilerinizin Şirketimiz nezdinde hassasiyetle korunduğunu belirtir; bize duyduğunuz güven için teşekkür ederiz.